Eilen leikkasin Le Suhin vihkosesta tällaisen 3d mosaiikki-kuvan. Sain koottua sen sille tarkoitetulle pohjalle. Tänään, kun aloin tekemään kuvasta korttia, päätin kuitenkin poistaa valkoiset osat kuvasta. Toisinsanoen leikkasin kaikki palat irti ja kokosin niistä kuvan. Kortti ei ole vielä valmis, mutta tässä kuva tuunauksestani:

 

Kuva on kierossa kuin käki, mutta mielestäni kokonaisuus hahmottuu näin paremmin (ilman ruutujen välissä pilkistäviä valkoisia kohtia).

Mosaiikki-kuvissa on se idea, että leikataan paperilla olevat palat irti. Sitten aletaan laittamaan niin sanotun pohjakuvan päälle paljon omille paikoille. Jokaista palaa laitetaan siis päällekkäin niin monta, kuin niitä löytyy (tässä kuvassa oli parhaimmillaan seitsemänkin palaa). Mielestäni nuo korkeimmat kuva-palat eivät kuitenkaan tästä kokonaisuudesta erotu ainakaan kovin valtavasti. Tuntuu siis siltä, että olisiko sama koota vain yksi pala kaikkia näin mosaiikki-tyylisesti...

Mukavaa, että näihin 3d-kuviin tulee aina näitä uusia ideoita. Vaikka niinkuin pyramidi-kuvat, - myös nämä vaativat totuttelua.